Kies het hoofdkussen dat u het best ligt

Matrassenreus stelt een ruim assortiment kussens, donsdekens, dekens,

kussenslopen, matrasbeschermers en overtrekken voor. 

Welk hoofdkussen moet u kiezen? Antwoord: hét beste hoofdkussen bestaat niet. Alleen door kussens te testen en goed advies maakt u de juiste keuze.

Wilt u een zacht en luchtig comfort? Ga dan voor een met dons gevuld kussen. Wilt u een steunend kussen? Kies dan een latex kussen of een traagschuim kussen. Een synthetisch kussen is ook zacht. Bovendien is het vooral wasbaar en nuttig voor wie allergisch is, bijvoorbeeld voor huisstofmijt.

Test en vergelijk

De keuze van een hoofdkussen is heel persoonlijk. Vergelijk bij Matrassenreus de volledige collectie. Neem uw tijd en kom langdurig proefliggen. Nog niet overtuigd? Sommige fabrikanten bieden u testkussens. In ruil voor een kleine waarborg probeert u ze een paar nachten lekker thuis uit.

Hoe groot moet een hoofdkussen zijn?

Je hebt hoofdkussens in verschillende afmetingen. Meestal is dat 60 x 60 cm, maar ook 40 x 60 cm en 50 x 70 cm komen als afmeting voor hoofdkussen veel voor.

Ergonomische kussens kunnen een afwijkende vorm en afmeting hebben. Ze zijn bijvoorbeeld eerder rechthoekig dan vierkant van vorm. De fabrikant Tempur [link naar pagina Tempur] heeft heel wat kussens met andere vormen – bijvoorbeeld het ‘maantje’ – en afmetingen. Ook hier kunt u op beide oren slapen, want voor die kussens maakt Tempur speciale slopen.

Bekijk onze collectie hoofdkussens